INFOÜHISKONNA VISIOON 2020

 INFOÜHISKONNA VISIOON 2020

Eesti infoühiskonna arengukavas 2020'daks aastaks on kirjeldatud palju erinevaid visioone, millest minule tundub, et üsna paljud on ka täitunud, kuid kõige rohkem jäävad silma kaks:
"Kõik enim kasutatavad teenused ..., on lihtsad ja mugavad. Sellised teenused on Eestis kättesaadavad kõikjal ja kõigile. Tagatud on, et inimesel oleksid andmed "kaasas" ehk turvaliselt kasutatavad." ja samas ka "Inimesed on saanud targaks tarbijaks. Nad hoiavad raha kokku näiteks elades tarkades majades või ostes interneti kaudu e-poodidest." Need kaks visioonipunkti jäid silma, kuna hetkese olukorra pärast on need saanud normaalsuseks ja ei oskakski ilma e-poodideta hakkama saada ega koroonatõendita kuskile pääseda.
 
Paljud punktid on küll tänaseks jõustunud, kuid silma jäi punkt, mille kohaselt peaks 2020'ks aastaks kõik töökohad olema kõigis asutustes ja ettevõtetes olema võrgustunud. Ise elades maakohas, võiksin väita, et seda pole veel suudetud täita, sest enamus ettevõtted on siiani vihikute ja ülemuste mälu peale ehitatud. Põhjuseks olen kuulnud, et süsteemide arendamine maksab ja nende üleval hoidmine samuti.
 
 
allikad:
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium: Eesti infoühiskonna arengukava 2020https://www.mkm.ee/sites/default/files/elfinder/article_files/eesti_infouhiskonna_arengukava.pdf (24.09.2021)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tants intellektuaalomandi ümber

Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini