uue meedia mõju traditsioonilisele

uue meedia mõju traditsioonilisele 

Uueks meediaks peetakse arvutite abil levivat informantsiooni, nagu nt. Arvutimängud, veebifoorumid, Facebook, Twitter, jne. Ka uus meedia jaotatakse omakorda veel kaheks, nimelt on olemas passiivne, milleks on siis alati olemasolev ja mitte muutuv informatsioon, nagu erinevad andmebaasid ja arhiivid.
Teiseks liigiks on "elus" informatsioon, milleks on erinevad blogid ja foorumid, kus inimesed saavad jagada erinevaid arvamusi ja teadmisi.

Kogu uue meedia juures on väga palju häid külgi, näiteks saab informatsioonile ligi igast maailma otsast, infot saab kätte kiiresti, ei pea ootama, kuni stuudios saade valmib või ajaleht trükist tuleb, suuresti on veebis liikuv informatsioon tasuta ja saab kursis olla terve maailma asjadega.

Suurimaks positiivseks küljeks minu jaoks uuel meedial on kättesaadavus, nimelt enne uue meedia tekkimist oli sulasel või talupojal või ka lihtinimesel keeruline olla kursis uudistega, kuna uudisekanaleid oli vähe ja tihti ei saanud inimesed liikuma, et neid uudiseid linnas kuulda.

Kõikide nende positiivsete aspektide juures on ka negatiivseid, näiteks väheteadlikud inimesed võivad sattuda valedele kanalitele, kus nad peavad ette antud uudiseid tõeks ja sealt tekivad erinevad vandenõuteooriad, veebis on väga palju häirivat materjali, millele võib ligi pääseda iga laps, kes seda soovib.

Suurimaks negatiivseks küljeks pean mina kindlasti liigset informatsiooni.
Üle veebi on liiga palju informatsiooni, ühe teema kohta on kümneid, kui mitte sadu versioone ja inimene peab siis ise aru saama milline temale kõige rohkem sobib. Väga lihtne on sattuda ka valeinformatsiooni otsa, sest veebis loevad "clickid" ja mõned väiksemad uudisteportaalid võivad levitada valesid fakte, või väljamõeldud informatsiooni, et populaarsust koguda.

Allikad:
Positiivsed ja negatiivsed küljed: https://helpfulprofessor.com/new-media-advantages-and-disadvantages/
Uus meedia: https://www.slideshare.net/UncleOwl/uus-meedia

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tants intellektuaalomandi ümber

INFOÜHISKONNA VISIOON 2020

Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini