IT juhtimine ja riskihaldus

 

IT juhtimine ja riskihaldus 

   Juhtivale positsioonile saamine on suur samm iga inimese jaoks, kuid ka nende juhtimise stiil on erinev inimeseti, nt on  juht, kellel on siht silme ees ning ta oskab juhtida kogu meeskonna selle suunas. Teavitaja stiil on siis juht, kes liigutab informatsiooni erinevate inimeste ja osakondade vahel nii, et kõik saaksid ühtselt aru. Treeneriks on juht, kes valib oma meeskonda inimesed, keda suudab motiveerida ja paremaks arendada. Mentoriks peetakse juhti, kes on oma valdkonna ekspert ja tema austus ja autoriteet tulenebki sellest, mitte juhiks olemisest. On ka juhte, kes tagavad selle, et meeskond käiks ajaga kaasas ja keskkond oleks suunatud innovatsioonile. Muidugi on ka olemas ehtne "Boss" või ülemus, kes ei karda kasutada oma võimu ja sellega saada oma tahtmine.

    Elon Musk on mingi vorm treenerit, kuid inimeste paremaks muutmise all juhib ta kõiki organisatsiooni eesmärkide poole. Elon on väga loominguline, ta usub, et alati saab asja teha lihtsamalt, kui projekti pole 4-5 korda uuesti alustatud on suur võimalus, et saab veel lihtsamalt. Ta on töötajate sõnul väga nõudlik, kuid see tuleb tulevaste töökohtade juures ainult kasuks ja Elon Musk'i entusiasm on nakkav. Muski innovatiivsus tuleneb sellest, et tema keskkondades on töötajatel lubatud eksida ilma, et peaks koheselt kartma lahtilaskmist.

    Tim Cook'i võik pidada teavitaja stiili juhiks, sest ta laseb töötajate innovatsioonil lennata ning tunnevad, et nende otsust võetakse kuulda, premeeritakse heade ideede eest ja võivad avaldada arvamust ilma hirmuta. Tim Cook on demokraatlik juht, ta on ümbritsenud end erinevate teiste juhtidega, kelle arvamust ta usaldab ning ta on väga kaasatud firmas tehtavate otsustega.



Allikad:
Juhi tüübid: https://www.indeed.com/career-advice/career-development/10-common-leadership-styles

Elon Musk'i juhtimisstiil: https://www.fingerprintforsuccess.com/blog/elon-musk-leadership-style

Tim Cook'i juhtimisstiil: https://financhill.com/blog/investing/tim-cook-leadership-style

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tants intellektuaalomandi ümber

INFOÜHISKONNA VISIOON 2020

Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini